miltronic

Miltronic

A milon, a világ első, elektronikus edzőgépgyártó cégeként, egyedi tulajdonságú miltronikus gépeivel forradalmasította az edzések fogalmát. 

“A-HAH “ szindróma

Egyszerű, biztonságos, hatékony- a miltronic sorozat, ennek a három tulajdonságnak az epitómja. Az elektromos tecnhológiának köszönhetően, a miltronic gépeken való edzés érezhetően más mint a többi. Kezdők, haladók egyaránt örömüket lelik benne.

Az idő takarékos

Illesszd be a kártyát, és már kezdhetsz is! Másodpercek töredéke alatt, a miltronikus gépek automatikusan beállítódnak a megfelelő pozícióba, és az edzéstervnek előírt paraméterek szerint. Nincs fölösleges idő és energia pazarlás!

Megbízható

Az elektromos vezérlésnek köszönhetően, a miltronic gépek abszolút biztonságot nyújtanak a tréningben. A mozgás miliméter pontossággal beállítható, az adatok azonnal hozzáférhetőek. A beállításból, működtetésből származható hibák egyaránt kizártak.

Nagyobb hatékonyság

A mechanikus edzőgépekkel ellentétben, a miltronic gépek súlyok helyett, változtatható ellenállást használnak. Ezáltal olyan edzésmódszerek valósíthatók meg, mint pl. excentrikus, izokinetikus vagy adaptív edzések, melyek jóval nagyobb hatékonyságot biztosítanak az edzésben.

Excentrikus edzés

Az excentrikus fázisban, ami az izom szétnyúlásával jár, az ellenállás meghaladja a koncentrikus fázis ellenállását, ahol is az izom összehúzódik. A magasabb kapacitás következtében az edzés akár 30%-kal hatékonyabb. Az excentrikus edzés ideális izomterhelést jelent mind az excentrikus mind a koncentrikus fázisban.

Adaptív edzés

A maximális erőt figyelembe véve, az ellenállás a teljes edzési intervallum alatt folyamatosan igazodik a felhasználó fenmaradó erejéhez, amelynek meghatározásához, az  elektronikus gépek állandó kiértékeléseket végeznek (sebesség és a mozgások pontos véghezvitele).

Az ellenállás automatikus igazodásával, az izmok teljes terhelése érhető el egy sorozat alatt.

Izokinetikus edzés

Az izokinetikus edzések során, az elektromos vezérlés biztosítja az állandó sebességet a mozgáshoz. A felhasználó meghatározza a lehetséges maximális erőt anélkül, hogy az előírt sebességet változtatni tudná. Ideális a terápiás edzésekhez is. Erőnléttől és edzés típustól függetlenül, a terhelés csakis a izmok által kifejtett maximális határig végezhető, így a túlterhelés kizárható.